Ομελέτα healthy με ασπράδια αυγού

star
Ομελέτα healthy με ασπράδια αυγού

ΥΛΙΚΑ

  • 120 g μείγμα από ασπράδι
  • 35 gr πιπεριά κίτρινη κομμένη ζαράκι
  • 3 ντοματίνια ψιλοκομμένα (Στα 8)
  • 30 gr baby σπανάκι
  • 45 gr ξινομυζήθρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε στο induction ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Σοτάρουμε το ζαράκι από την κίτρινη πιπεριά και έπειτα τα ψιλοκομμένα ντοματίνια.
  3. Έπειτα ρίχνουμε το ασπράδι έτσι ώστε τα υλικά μας να είναι ομοιόμορφα παντού.
  4. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι κατσαρόλας για να ψηθεί και από την πάνω μεριά και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Αφήνουμε περίπου για 2 λεπτά.
  5. Στην συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και βάζουμε τα φύλλα από το baby σπανάκι και λίγο ξινομυζήθρα και αυτά ομοιόμορφα.
  6. Τέλος κάνουμε την ομελέτα σφιχτό ρολό (Προσεκτικά για να μην σπάσει) και στην συνέχεια κόβουμε το ρολό ομελέτας με την σπάτουλα μπουκίτσες.